Ravenstein Toen en Nu

Op 9 april 2011 hebben 31 amateurfotografen uit Ravenstein e.o. deelgenomen aan de Ravensteinse Fotodagen 2011. Met 3 oude ansichten van het stadje gingen de fotografen op stap met als opdracht van de op de oude ansichten getoonde situatie een foto te maken die de situatie weergeeft zoals die nu is.  Daarnaast mochten de fotografen van een van de 3 opdrachtfoto’s een vrije opname maken.
De oude en de nieuwe foto’s geven een beeld van Ravenstein zoals het was in de eerste helft van de 20e eeuw en hoe het nu is in 2011.
Een onafhankelijke professionele jury samengesteld uit leden van het fotografencollectief “BLIK” heeft de foto’s beoordeeld. Het resultaat van deze fotodagen was in september/oktober 2011 te zien in de zalen van het Raadhuis. Voor de expositie bestond een zeer grote belangstelling vooral van de kant van Ravensteiners die gëinteresseerd zijn in de geschiedenis van hun stadje.

De officiële opening van de tentoonstelling vond plaats op zaterdag 10 september door de heer Henk Buijks, streekarchivaris van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC).

Op de website ziet u de foto’s die zijn opgenomen in het door de Ravensteinse Fotodagen uitgegeven fotoboekje ‘Ravenstein Toen en Nu’.

Mocht u geïnteresseerd zijn in meerdere foto’s over Ravenstein en haar kerkdorpen dan verwijzen wij u naar de beeldbank van de Heemkundekring Land van Ravenstein. lees verder

Opdrachtfoto’s

De 1e prijs is gewonnen door Jan Barnard (foto Landpoortstraat 2), de 2e prijs door Carel de Wit (foto Landpoortstraat 3) en de 3e prijs door Jan Barnard (foto Maasdijk 2)

 

Vrije foto’s

De fotografen mochten van een van hun opdrachtfoto’s naar eigen keus een vrije foto maken. Door de jury zijn de volgende foto’s bekroond met een prijs:
1e prijs Jette Princen (37 18)
2e prijs Theo Rutjes (06 41)
3e prijs Ank Zonneveld (02 38)
Eervolle vermelding Theo de Vrede (14 26)
De publieksprijs ging ook naar Ank Zonneveld.