Verkeer op en langs de Maas

Dit jaar is gekozen voor een thema dat betrekking heeft op verkeer op en langs de Maas. Als eerste afbakening geldt m.b.t. het begrip langs de Maas, het gebied vanaf de sluizen van Grave tot Lith (inclusief de sluizen). Daaronder vallen zowel de Brabantse als de Gelderse Maasdijken en oevergebieden.

Het begrip verkeer is ruim te definiëren. Langs de Maas tref je allerlei mensen aan die wandelend, fietsend of met een motorrijtuig over de dijken en door de uiterwaarden zich voortbewegen en genieten van de mooie natuur in dit gebied. Maar op de Maas is ook verkeer. We kunnen hierbij denken aan de diverse boten die vanuit de verschillende havens langs komen varen of de sporten die op het water plaatsvinden.

In de periode van 12 mei tot en met 1 juli konden door de 31 deelnemers foto’s worden gemaakt van deze activiteiten.

Alle ingezonden opnamen werden beoordeeld door een professionele jury bestaande uit Theo Audenaerd, Geertje Hoogenboom  en René Theunissen. Van 17 augustus t/m 15 september werden de ingezonden foto’s geëxposeerd in het Raadhuis. . De prijswinnaars van deze editie zijn 1e prijs Ida Leeuwenburgh (foto 18a), 2e prijs Mirjam Evers (foto 17b), 3e prijs Frennie Timmermans (foto 01c). Een eervolle vermelding was er voor Ard van Helvoort (foto 04b). De publieksprijs is gewonnen door Theo Savelkoels (foto 13a).